Chiron – cesta k duchovnímu osvícení

Kentaur
Všechny mýty o Chironovi vypovídají o tom, že byl velkým léčitelem, astrologem, alchymistou a věštcem. Chiron je mistrem – učitelem, který stojí na počátku cesty svých žáků, kteří k němu přicházeli odhalit svůj osud.
Zobrazen: 9203x   4. 1. 2007, aktualizováno: 19. 5. 2008

Chiron – cesta k duchovnímu osvícení

Všechny mýty o Chironovi vypovídají o tom, že byl velkým léčitelem, astrologem, alchymistou a věštcem. Chiron je mistrem – učitelem, který stojí na počátku cesty svých žáků, kteří k němu přicházeli odhalit svůj osud a najít cestu, jak probudit své schopnosti. Je tedy objevitelem talentů, které dokázal v každém ze svých žáků najít a probudit tento dar k plnému vědomí. Položil tak základy na cestě k talentům a jejich úpravám, které jsou v současnosti prováděny dispozičními prognostiky PannaCz.com

V řecké mytologii byl Chiron jeden z bájných Kentaurů

syn boha Krona a říční nymfy. Byl také učitelem hudby, lékařství, lovu a proroctví. Chiron osvětlil Jásónovi podstatu jeho putování. Achilles se díky němu stal nejrychlejším běžcem a naučil se hrát na kytaru. Asklépia zasvětil do umění léčit nemoci a on se tak stal otcem medicíny. Chiron také založil Chironium, chrám léčení na hoře Pelius. Jako odměnu za jeho služby a vědomosti mu dali bohové dar nesmrtelnosti. Nešťastnou náhodou jej však zasáhl otrávený šíp hrdiny Hérakla. Chiron trpěl velkými bolestmi a přál si zemřít. To ovšem jako nesmrtelný Kentaur nemohl. Své nesmrtelnosti se nakonec vzdal ve prospěch Prométhea a Zeus jej umístil na hvězdnou oblohu jako souhvězdí Kentaura. Jeho pravé učení je založeno na krizích, které sám prožíval.

Chironovo zjevení je fyzickým projevem nového příchodu ezoterických tajemství do naší doby.

V astronomii je Chiron znám jako Comet 95P/Chiron Minor Planet (2060)

Jako planetu jej 1. listopadu 1977 objevil Charles Kowal v observatoři Mount Palomar v jižní Kalifornii ve Spojených státech. Později se však vědci přiklonili k názoru, že se jedná spíše o kometu. Její oběžná doba činí 50,7 let a doba rotace 5,9 hodiny. Průměr Chironu je 200-300 km.

 

Není to tak dávno, kdy byl Chiron přijat do astrologického systému. Její účinky jsou již všeobecně uznávány, byť se názory na její astrologický vliv různí. Tam, kde se v horoskopu nachází kometa Chiron je místo, kde je člověku zasazena hluboká a nevyléčitelná rána. Je však na něm samém, jak se s touto bolestí vypořádá. Vliv Chironu posiluje v lidech statečnost, sílu, troufalost a asertivitu. Dosavadní snahy definovat vliv Chironu představují nejrychlejší výzkum v dějinách astrologie.

 

Chiron může stejně tak pomáhat i ničit. Chiron je vědomé ztělesnění nejvyššího základu růstu, čili vyšší oktávy ukryté hluboko v nás. V horoskopu může Chiron poukázat na nejtěžší období života, která ovšem bývají také obdobími největšího duchovního osvícení.

Chiron vládne krystalům

Krystal může být silným nástrojem léčení, protože představuje zmrazené bílé světlo v šestihranné Saturnské formě. Pokud se v některém místě našeho těla nachází nemoc nebo trauma z minulého života, naše vyšší Já se bude několikrát během života snažit vypudit jej v tomto místě ven z těla. To znamená, že budete trpět stejnou nemocí tak dlouho, dokud ono místo nevyčistíte, dokud jej neproměníte v čisté bílé krystalické světlo. Jedná se tedy o krok k systematickému pročištění negativních částí a minulých životů člověka na cestě k dokonalosti.

 

Opravdový základ každé energie je jazykově dosažitelný od té doby, co většina ezoterických tradic učí, že slova a zvuky nesou tajemství. Jazyk, jakožto posel ezoterních učení, vychází z páteřního laloku, nejhlubší a nejtemnější oblasti mozku, kde se intelekt neboli vnitřní světlo spojuje s vnější vibrací, zvukem. Prastará moudrost kabaly je plná nauky o důležitosti konkrétního zvuku a dodnes se odříkávájí svaté texty v původním jazyce.

 

Chiron se také vynořuje z mlhavého dávnověku, a jak dokládá báje o Jásónovi a Argounautech, předřecký jazyk, z něhož pochází jeho jméno, je pozůstatkem chiromantie civilizace Atlantidy. Jazyková analogie jména často skrývá klíč k celému tajemství, když se nám pravda zdá skrytá. Slovo cheiros je tak mocné, že je dodnes součástí mnohých léčebných metod poprvé použitých právě věhlasným kentaurem Chironem. Chirální značí polarizaci světla z jedné ruky do druhé, chiromantie je čtení osudu z čar na dlani, chiropraxe je léčení kloubů a kostí pomocí manipulace s nimi, chirotheze je energie rukou používaná při posvátných obřadech, posvěcení rukou se nazývá chirotonie, a co znamená chirurgie víme. Chirografie je umění písma, přenosu moudrosti a písmo je podle egyptského boha Thovta posvátným uměním.

 

Magie byla vždy úzce spojena s určitými tajnými slovními formulemi, které byly také zapsány, a zjevení Chironu může také znamenat, že každý může mít přístup k posvátným slovům a zaříkávadlům, jež otevírají brány tajemství. Chironova forma magického věštění je tarot, tedy hledání správného místa a času, jež se stává branou k Univerzu. Energie ožívají a umožňují skutečné tvořivé uvědomění. Skrze Chirona máme moc najít pravé životní určení a to není zanedbatelná moc. Tím spíše, když si uvědomíme, že nám tato schopnost byla po tisíce let odebrána církví a cesta k jejímu znovuobjevení nebyla snadná.

 

Nejlepším návodem, jak na to, je vzít si na pomoc nejlepšího učitele a tím je Chiron.

 

Z materiálů telestézické společnosti PannaCz.com

 


 
diskuzní
fórum
Diskusní fórum k tomuto článku není aktivováno.

 Poslední aktuality